De avonturen van de bekendste Pieten van Nederland; Coole Piet, Danspiet, Testpiet, Superpiet, Muziekpiet, Profpiet en sinds enkele jaren ook Bakpiet, Testpiet junior en de Kadopieten zijn een begrip voor kinderen en volwassenen.

De Club van Sinterklaas vierde in 2019 haar 20 jarig bestaan! In 1999 begon De Club van Sinterklaas als TV-serie bij Fox Kids (later: Jetix) en was daarna van 2009 tot 2015 te zien bij RTL 4 en RTL Telekids.

De TV-serie is tweemaal bekroond met de Cinekid Kinderkast Award, de prijs voor het beste fictie kinderprogramma en werd in 2007 genomineerd voor de Gouden Stuiver. Alle 8 speelfilms zijn bekroond met de Gouden Film van het Nederlands Filmfestival voor meer dan 100.000 bioscoopbezoekers. In 2015 won De Club van Sinterklaas het Abraham Tuschinksi Fonds Gouden Kalf van het Publiek voor de film De Club van Sinterklaas & Het Pratende Paard (2014).

In 2016 & 2017 zochten Sinterklaas & de Pieten de interactie op in De Club van Sinterklaas LIVE, met live-uitzendingen in de Sinterklaasperiode op Facebook en YouTube.

Alle oude afleveringen van de TV-series (1999 t/m 2009) zijn te bekijken op het YouTube kanaal Sinterklaas TV-Nostalgie, zie links hieronder.

Sinds 2019 is de nieuwe YouTube serie van De Club van Sinterklaas te volgen, genaamd: PietenTube. In PietenTube beleven de Pieten allerlei avonturen en doen zij diverse challenges. PietenTube is te zien op het YouTube kanaal van De Club van Sinterklaas.

Alle voorgaande speelfilms (2012 t/m 2020) zijn via Video on Demand te bekijken en op DVD verkrijgbaar en enkele zijn ook bij Videoland te zien. De film van vorig jaar: ‘De Club van Sinterklaas & het Grote Pietenfeest’ is nu verkrijgbaar op DVD & VOD en te zien bij Videoland!
Sinds 13 oktober 2021 is de nieuwste film van De Club van Sinterklaas: ‘Het Vergeten Pietje’ in de bioscoop te zien en in november 2021 zijn er theatershows in Utrecht en Scheveningen!